تابلو های ال ای دی ثابت جهت روشنایی نیازمند منبع تغذیه (پاور) مناسب با ولتاژ و تعداد ال ای دی های به کار رفته در تابلو را دارند.همانطور طور که در مطالب قبلی گفتیم ، وظیفه منبع تغذیه تبدیل ولتاژ برق شهری به ولتاژ کاری ال ای دی ها است.
در این مطلب قصد داریم به آموزش انتخاب منبع تغذیه مناسب جهت ساخت و روشنایی تابلو ال ای دی ثابت بپردازیم.
معمولا روی تمام بسته ال ای دی ها مشخصات ولتاژ و جریان مصرفی آنها حک شده است.به عنوان مثال در تصویر زیر یک بسته ال ای دی اول با ولتاژ 2 الی 2.2 و جریان مصرفی 15 تا 20 میلی آمپر را مشاهده می کنید.
با توجه به اینکه در آموزش مربوط به ساخت تابلو ال ای دی ثابت بدون مقاومت گفته شد ، ال ای دی های قرمز را می توان در دسته های 6 تایی و بدون مقاومت سری کرد.
حال فرض کنید تابلو ال ای دی ساخته شده دارای 1200 عدد ال ای دی قرمز باشد.همانطور که گفتیم میانگین ولتاژ هر ال ای دی برابر با 2 ولت و منبع تغذیه مورد استفاده ما 12 ولت می باشد پس نتیجه میگیریم که ولتاژ هر 6 عدد ال ای دی برابر با 12 خواهد بود.
برای محاسبه منبع تغذیه مناسب این تابلو مراحل زیر را انجام می دهیم:
1-ولتاژ منبع تغذیه (که برابر با 12 ولت است) را بر ولتاژ هر ال ای دی (که برابر با 2 ولت است) تقسیم می کنیم : 6=12/2
2- تعداد ال ای دی های به کار رفته در تابلو را نیز بر عدد به دست آمده مرحله قبل تقسیم می کنیم : 200=1200/6
3-عدد به دست آمده در مرحله قبل را در مقدار جریان هر ال ای دی که 15 تا 20 میلی آمپر می باشد ضرب می کنیم : 4000=20*200 (پیشنهاد می شود بالاترین مقدار جریان را که برابر با 20 میلی آمپر است را ضرب کنیم)
4-همانطور که ملاحضه می کنید عدد به دست آمده 4000 میلی آمپر است که برای تبدیل این عدد به آمپر کافیست 4000 را بر 1000 تقسیم کنیم : 4=4000/1000
با توجه به این محاسبات نتیجه می گیریم که منبع تغذیه مناسب برای این تابلو برابر با 4 آمپر است.
از آنجایی که مقداری از جریان در نوع سیم کشی و طول سیم ها تلف خواهد شد و از طرفی نیز ممکن است مقدار جریان منبع تغذیه ها به درستی محاسبه نشود ، پیشنهاد می شوند بعد از محاسبات و بدست آمدن مقدار جریان مصرفی هر تابلو از منبع تغذیه قوی تری استفاده شود.
نتیجه گیری کلی و محاسبه منبع تغذیه مناسب برای تمام رنگهای ال ای دی:
قرمز و زرد:
ولتاژ حدودی:2 الی 2.2
1- ؟=12/2
2- ؟=6/تعداد ال ای دی
3- ؟=20*؟
4- ؟=1000/؟
سبز ، آبی ، سفید ، بنفش:
ولتاژ حدودی : 3 ال 3.2
1- ؟=12/3
2- ؟=4/تعداد ال ای دی
3- ؟=20*؟
4- ؟=1000/؟
در مطالب قبلی به نحوه سیم کشی و ساخت تابلو ال ای دی ثابت بدون مقاوت پرداختیم و در این مطلب بسیار مهم ، قصد بررسی محاسبه مقاوت تابلو های ال ای دی ثابت را داریم.
برای ساخت تابلو ال ای دی ثابت معمولا از ال ای دی های کلاهی یا اوال استفاده می شود که معمولا هر رنگ از هر نوع LED ها دارای ولتاژ و جریان مصرفی یکسانی هستند.قبل از محاسبه مقاوت مربوط به هر ال ای دی می بایست در مورد ولتاژ و جریان مصرفی ال ای دی ها اطلاعات کافی داشته باشیم.که قبل از ورود به مبحث اصلی به توضیحاتی در این مورد می پردازیم.
تقریبا جریان مصرفی در این ال ای دی ها برابر با 15 تا 20 میلی آمپر می باشد.
ولتاژ ال ای دی های اوال و کلاهی:
قرمز و زرد: حدودا 1.8 الی 2.2 ولت
سبز ، آبی ، سفید: حدودا 3 الی 3.3 ولت
ال ای دی های کلاهی و اوال در رنگهای بنفش و نارنجی نیز تولید می شوند که جریان مصرفی آنها روی بسته ال ای دی ها حک شده و مشخص می باشد.
حال که با مشخصات جریان و ولتاژ ال ای دی ها آشنا شدیم می پردازیم به نحوه محاسبه مقاوت مربوط به هر ال ای دی
فرض کنید تابلویی با ال ای دی های قرمز در حال ساخت است.
برای ساخت این تابلو نیازمند ال ای دی ، منبع تغذیه 12 ولت و مقاوت هستیم.همانطور که گفتیم ولتاژ LED های قرمز چیزی در حدود 1.8 تا 2.2 ولت و ولتاژ ورودی توسط منبع تغذیه به ال ای دی ها برابر با 12 ولت می باشد.
برای تقسیم ولتاژ و روشنایی روی این تابلو ، ولتاژ ورودی را بر ولتاژ هر ال ای دی تقسیم می کنیم ، برای درک بهتر ولتاژ ال ای دی قرمز را 2 ولت در نظر می گیریم : 6=12/2 از این محاسبه نتیجه می گیریم که ال ای دی های قرمز را در دسته های 6 تایی سری کنیم.
اما نکته مهم و مبحث اصلی:
فرض کنید می خواهیم تابلویی با 25 عدد ال ای دی قرمز بسازیم.همانطور که گفتیم و در تصویر زیر نیز مشاهده می شود ، ال ای دی ها را به صورت 6 تایی سری می کنیم و در نهایت به جایی می رسیم که تنها 1 LED قرمز باقی می ماند.
مسلما با اتصال منبع تغذیه 12 ولت به این تابلو ، LED باقی مانده خواهد سوخت.
در این مرحله است که جهت روشنایی ال ای دی می بایست از یک مقاوت استفاده کنیم.
برای اینکار باید ابتدا اختلاف ولتاژ ورودی و ال ای دی ها را محاسبه کنیم:10=2-12 و در مرحله بعد اختلاف ولتاژ را بر مقدار جریان ال ای دی ها تقسیم کنیم 0.5=10/20
با توجه به اینکه مقدار جریان ال ای دی ها را بر حسب میلی آمپر عنوان کردیم ، در آخر عدد به دست آمده را در 1000 ضرب می کنیم 500=0.5*1000
نتیجه به دست آمده از این محاسبه این است که مقاومت مورد نیاز برای روشن کردن یک عدد ال ای دی قرمز برابر با 500 اهم می باشد.
در جدول زیر مقدار مقاوت های مورد استفاده برای روشن کردن ال ای دی ها ، مطابق با محاسبات و توضیحات این مقاله مشخص می باشد.
سیم کشی تابلو چلنیوم RGB
حروف های برجسته در کارگاه های تابلو سازی از نظر نور پردازی در مدل های مختلفی ساخته می شوند.در آموزش های قبلی روش سیم کشی تابلو چلنیوم تک رنگ را توضیح دادیم و در این بخش قصد آموزش سیم کشی تابلو چلنیوم با اس ام دی RGB را داریم.
برای ساخت تابلو چلنیوم RGB نیاز به اس ام دی بلوکی RGB و کنترلر آر جی بی با آمپر مورد نیاز (با توجه به تعداد SMD ها) داریم.همچنین باید در نظر داشت که در صورت وجود تعداد بالای SMD ها باید از تقویت کننده آمپیلی فایر نیز استفاده کرد که در ادامه آموزش توضیحات کاملی در این مورد خواهیم داد.
SMD های بلوکی RGB از چهار سیم 1-مثبت 2-R (قرمز) 3-G (سبز) 4-B (آبی) تشکیل شده اند.که جریان تقریبی مصرفی هر 20 عدد اس ام دی برابر با 1.5 آمپر است.حال فرض کنیم تابلو چلنیومی با تعداد 600 اس ام دی آر جی بی ، 2 عدد منبع تغذیه 33 آمپر ، یک عدد کنترلر 24 آمپر و یک آمپیلی فایر 30 آمپر در اختیار داریم.
برای سیم کشی این تابلو ابتدا اس ام دی ها را به دو دسته تقسیم می کنیم.در این آموزش اس ام دی ها به یک دسته 250 تایی با جریان مصرفی تقریبا 19 آمپر و یک دسته 350 تایی با جریان مصرفی تقریبا 26 آمپر تقسیم شده اند.در ابتدا همانطور که در شکل شماره 1 مشاهده می کنید SMD ها را مطابق با رنگ سیم ها به کنترلر وصل می کنیم.
سیم زرد (+) به V+ ، سیم قرمز به R سیم سبز به G سیم آبی را به B کنترلر وصل می کنیم و همچنین دو رشته سیم از قسمت مثبت و منفی کنترلر به منبع تغذیه. در این مرحله سیم کشی دسته 250 تایی به اتمام می رسد.همین مراحل را برای دسته 350 تایی نیز انجام می دهیم ، با این تفاوت که SMD ها را به خروجی آمپیلی فایر با یک منبع تغذیه جدا گانه متصل می کنیم.(مطابق با شکل شماره 1)
در مرحله آخر همانطو که در شکل شماره 2 دیده می شود ، برای روشنایی کامل تابلو چلنیوم باید دسته 350 تایی اس ام دی ها را به آمپیلی فایر متصل کنیم ، برای این کار سیم های RGB و مثبت را از ورودی آمپیلی فایر به سیم های مشابه خروجی کنترلر وصل می کنیم.در اینجا مراحل سیم کشی تابلو چلنیوم RGB به اتمام رسیده و فقط کافیست برای تغییر رنگها از ریموت کنترل مربوط به کنترلر استفاده کنیم.در آخر باید گفت که برای سیم کشی تابلو چلنیوم با تعداد اس ام دی بالاتر نیز از همین روش (با اضافه کردن آمپیلی فایر مورد نیاز) استفاده می شود.همچنین باید در نظر داشت که قیمت تابلو چلنیوم RGB با توجه به متریال مصرفی در تابلو سازی متغیر خواهد بود.
ساخت تابلو ال ای دی ثابت بدون مقاومت
تابلو ال ای دی ثابت یک نوع تابلو تبلیغاتی است که بعد از پیشرفت تکنولوژی وارد صنعت تابلو سازی شد.این نوع تابلو تبلیغاتی به دلیل مصرف پایین برق و عمر طولانی جایگزین مناسبی برای تابلوهای نئون می باشد که به روش های مختلفی ساخته می شود.در این آموزش قصد توضیح ساخت تابلو LED ثابت بدون مقاوت را داریم.
در ابتدا طرح تابلو مورد نظر توسط دستگاه لیزر برش داده می شود.بعد از برش طرح همانطور که در شکل زیر ملاحظه می کنیم ال ای دی ها را روی فیبر یا پلکسی گلاس برش داده قرار می دهیم.بعد از چیدمان صحیح ال ای دی ها پایه های مثبت و منفی ال ای دی ها را که در شکل با رنگ مشکی مشخص شده است را با ابزار کف چین بریده و به هم متصل می کنیم.در این آموزش LED های به کار رفته ما به رنگ قرمز می باشد که معمولا ولتاژی برابر با 2 تا 2/10 را دارند.(دقت داشته باشید که به دلیل استفاده از منبع تغذیه 12 ولت مجموع ولتاژ LED های به هم متصل شده باید برابر با 12 ولت باشد.در نتیجه LED های قرمز را باید به صوت 6 تایی با هم سری کرد)
نکته: رنگ های سبز ، سفید ، آبی و بنفش به دلیل ولتاژ حدود 3 را باید به صورت 4 تایی و رنگهای قرمز و زرد را به دلیل ولتاژ حدودا 2 را 6 تایی سری کنیم.
بعد از سری کردن ال ای دی ها به صورت دسته های 6 تایی ، پایه منفی تمام دسته ها را به یکدیگر که با رنگ آبی مشخص شده اند و پایه مثبت تمام دسته ها را که با رنگ قرمز مشخص شده اند را به هم اتصال می دهیم(نکته مهم اینکه پایه مثبت و منفی ال ای دی ها نباید به یکدیگر اتصال پیدا کند) بعد از طی این مراحل و در مرحله آخر برای روشنایی تابلو ، توسط یک سیم دو رشته ای مثبت ها و منفی ها را به صورت جداگانه به خروجی منبع تغذیه مورد نیاز متصل می کنیم.کلام آخر اینکه ال ای دی ثابت در تابلو سازی کاربرد های فراوانی دارد.به عنوان مثال از ال ای دی ها می توان در تابلو چلنیوم ، نئون پلاستیک و تابلوهای دیگر نیز استفاده کرد.ناگفته نماند که کاربرد ال ای دی به عنوان مثال در تابلوهای چلنیوم تاثیر مستقیم روی قیمت تابلو چلنیوم را خواهد داشت.قیمت تابلو روان و دیگر محصولات در مجموعه تابلو سازی نوین لایت
وارد کردن فایل گیف در نرم افزار HD 2016 تابلو روان
نرم افزار HD 2016 همانند نرم افزار HD 2014 قابلیت نمایش فایل های گیف را دارا می باشد.گاهی اوقات نیاز داریم برای نمایش انیمیشن در تابلو روان از فایلهای گیف استفاده کنیم.فایل گیف را می توان توسط چندین برنامه مانند swish max و برنامه های مشابه طراحی کرد.در آموزش های قبلی توضیحاتی در مورد وارد کردن متن در تابلو روان با نرم افزار HD 2016 را دادیم و در این مبحث قصد آموزش وارد کردن فایل GIF در تابلو روان توسط نرم افزار HD 2016 را داریم.
ابتدا نرم افزار HD 2016 را از بخش نرم افزار در سایت دانلود و نصب می کنیم.همانطور که در مطالب قبلی گفته شده پسوردی که نرم افزار در حین اجرا و در قسمت های مختلف از ما می خواهد 168 می باشد.
1-بعد از باز کردن نرم افزار و انتخاب صفحه نمایش مورد نظر تابلو و تنظیمات مربوطه که در آموزش نرم افزار HD 2016 توضیحات کاملی داده شده ، گزینه Hyper Text را انتخاب می کنیم.
4-3-2-همانطور که در تصویر زیر ملاحظه می کنید بعد از انتخاب گزینه Gif ، فایل گیف مورد نظر را انتخاب و بر روی Open کلیک می کنیم.
5-بعد از انتخاب فایل گیف برای تنظیمات نمایش فایل ، روی گزینه Edit کلیک کرده و تنظیمات را انجام می دهیم.
6-در آخرین مرحله فلش را به سیستم وصل کرده و گزینه U Disc را انتخاب می کنیم.و برای وارد کردن فایل به تابلو روان ، فلش را به مادر بورد تابلو وصل می کنیم.
تابلو سازی نوین لایت سازنده تابلوهای تبلیغاتی با استفاده از مرغوب ترین متریال مصرفی در ساخت تابلوهای تبلیغاتی خدمتگزار مشتران گرامی در سراسر کشور می باشد.قیمت تابلو روان و قیمت تابلو چلنیوم.